GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

Web izložba radova djece iz DV Duga Resa posvećena Danu planeta Zemlje

Dan planeta zemlja obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta. Ujedinjeni narodi 2009. godine na prijedlog bolivijske vlade ovaj dan su proglasili međunarodnim.

Svake godine se stavlja naglasak na jednu temu, a ove godine su to klimatske promjene i akcije koje bi se trebale provoditi kako bi one što manje utjecale na okoliš i čovječanstvo.

Dječji vrtić Duga Resa se također na svoj način uključuje u obilježavanje, te po prvi puta postavlja svoju web izložbu jer nismo zbog trenutne situacije sa pandemijom u mogućnosti organizirati drugačije. Danas više nego ikad stavljamo pozornost na važnost očuvanja okoliša i promišljanje što može svatko od nas učinit. Vrtić je uključen i u međunarodni program Eko škola sa nadom da od najranije dobi spoznamo važnost prirode.

Čestitamo našoj djeci i roditeljima Međunarodni Dan planeta Zemlje, pozivamo ih da poprate naše “Aktivnosti za rad s djecom kod kuće” u ovom tjednu upravo na tu temu uz želju “Vjetar nosi dječji glas, Zemlju čuvajte za nas!”.

Izložbu pogledajte ovdje.