GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

Velika obljetnica Športske zajednice Duga Resa – 25 godina postojanja i rada

Športska zajednica Duga Resa danas slavi 25 godina udruživanja sportskih udruga u zajednicu koja vodi brigu i djeluje u sportskom životu našeg Grada.

Zajednica je osnovana 08.04.1996. godine pod nazivom Športski savez Grada Duge Rese, za prvog predsjednika izabran je Ivan Maraković  iz Streljačke udruge Duga Resa, za tajnika Ivica Moše iz Košarkaškog kluba Duga Resa, a Savez je osnovalo jedanaest športskih udruga. Na sjednici Skupštine održane 14.01.1998. godine mijenja se ime u Športsku zajednicu Duga Resa s Ivanom Marakovićem kao predsjednikom.

1999. godine Josip Kasun izabran je za novog predsjednika Športske zajednice i dužnost obnaša do rujna 2012. godine kada predsjednik postaje Marko Benić koji funkciju  obavlja i danas.

Danas Športska zajednica broji 28 članica raspoređenih u 15 sportova i rekreaciju.

Uz transfer sredstava gradskog proračuna Športska zajednica vodi poslovne knjige za 24 svoje članice, a u ovih 25 godina sudjelovala je u nizu projekata i sudjelovala u velikom broju natječaja koji su rezultirali opremanjem sportskih klubova kvalitetnom opremom, uređenjem vježbališta, vanjskih igrališta i nabavci kombi vozila za putovanja članica na pripreme i natjecanja. Športska zajednica ima dva zaposlenika s tendencijom da se u skoroj budućnosti zaposli trenerski kadar koji će još više doprinijeti razvoju najkvalitetnijih sportova u gradu i županiji.

Ponosni smo što u Dugoj Resi djeluju ovako vrijedni i predani ljudi koji doprinose kvaliteti života našeg grada i obogaćuju slobodno vrijeme svojih sugrađana. 

Svim bivšim i sadašnjim članovima čestitamo 25 godina uspješnog postojanja i djelovanja!