GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

UPUTA GRAĐANIMA I PODUZETNICIMA ZA OSTVARENJE MJERA POMOĆI ZBOG EKONOMSKIH TEŠKOĆA U POSLOVANJU UZROKOVANIH EPIDEMIJOM KORONA VIRUSA /COVID – 19/

Obavještavaju se građani i poduzetnici Grada Duge Rese koji obavljaju djelatnosti koje su obuhvaćene mjerama zabrane rada sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja (NN br.32/20), a što je utvrđeno i Odlukom Gradskog vijeća o mjerama pomoći lokalnom gospodarstvu i stanovništvu zbog šteta nastalih uslijed epidemije korona virusa (Sluzbeni glasnik Grada Duge Rese br. 2/20) da mogu podnijeti Zahtjev za oslobađanje plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore u kojima obavljaju svoje djelatnosti najkasnije do 15. lipnja 2020.g.,  kako bi ostvarili pravo na mjere pomoći Grada Duga Rese zbog teškoća u poslovanju uzrokovanih epidemijom korona virusa, a sve sukladno Odluci Gradskog vijeća o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnoj naknadi Grada Duge Rese (Službeni glasnik Grada Duge Rese br. 3/20) koju možete preuzeti ovdje.

Slijedom navedenog, te temeljem predmetne Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnoj naknadi, Zahtjevi za oslobađanjem plaćanja komunalne naknade obveznici podnose u nadležnom Upravnom odjelu za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i imovinu Grada Duge Rese.

U svojim Zahtjevima za korištenje navedene mjere, odnosno oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade  poduzetnici/obveznici trebaju navesti naziv svog obrta ili trgovačkog društva, adresu poslovnog prostora u kojem obavljaju svoje djelatnosti te pravni osnov korištenja temeljem kojeg će dobiti pisanu obavijest o ostvarivanju navedenog prava.