GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

UPUTA GRAĐANIMA I PODUZETNICIMA ZA OSTVARENJE MJERA POMOĆI ZBOG EKONOMSKIH TEŠKOĆA U POSLOVANJU UZROKOVANIH EPIDEMIJOM KORONA VIRUSA /COVID – 19/

Obavještavaju se poduzetnici Grada Duge Rese koji obavljaju djelatnosti koje su obuhvaćene mjerama zabrane rada sukladno Odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja od dana 18.12.2020.g. /NN br. 141/20/ temeljem koje je donesena Odluka gradskog vijeća Grada Duga Rese  o mjerama pomoći lokalnom gospodarstvu i stanovništvu za ublažavanje posljedica izazvanih bolešću COVID -19 od dana 30.12.2020.g. (Službeni glasnik Grada Duga Rese br.9/20) da mogu podnijeti Zahtjev za oslobađanje plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinsko zemljište koja služe za obavljanje ugostiteljske djelatnosti /ugostiteljski objekti i OPG –ovi koji pružaju ugostiteljske usluge, za djelatnost teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara, za djelatnost casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje te Zahtjev za oslobađanje od plaćanja  zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada koji su dani na korištenje Udrugama kao i za sve poslovne prostore koji sukladno navedenoj Odluci stožera ne mogu obavljati djelatnosti.

Kako bi ostvarili pravo na mjere pomoći Grada Duga Rese zbog teškoća u poslovanju uzrokovanih epidemijom korona virusa zahtjeve za oslobađanjem plaćanja komunalne naknade obveznici podnose u nadležnom Upravnom odjelu za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i imovinu Grada Duge Rese.

Zahtjevi se mogu podnijeti najkasnije do 10.02.2021.g. za razdoblje od 1.10.2020.g. do 31.01.2021.g.

U svojim Zahtjevima za korištenje navedene mjere, odnosno oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade/zakupnine poduzetnici/obveznici trebaju navesti naziv svog obrta ili trgovačkog društva, adresu poslovnog prostora u kojem obavljaju svoje djelatnosti te pravnu osnovu korištenja.

Svi podnositelji zahtjeva dobit će pisanu obavijest o ostvarivanju navedenog prava.