GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

Udruga osoba sa invaliditetom KŽ traži 4 volontera

Udruga osoba sa invaliditetom KŽ (UOSIKAŽU) traži 4 osobe sa područja grada Duga Rese i okolice, koje bi volontirale kaoasistent/ica socijalnoj radnici, fizioterapeutici i trenerici za zapošljavanje u radu sa osobama s invaliditetom.

Sa ciljem veće kvalitete rada i socijalna uključenosti osoba s invaliditetom te snažnije emocionalno i socijalno funkcioniranje u društvenim odnosima volonteri bi se družili s korisnicima (osobe s različitim vrstama fizičkog invaliditeta) u sklopu radionica te će im asistirati u individualnim potrebama za vrijeme radionica (pomicanje stolica, dodavanje predmeta, skidanje jakni…). Volonter/ka će također sudjelovati u radionicama sa stručnjacima (socijalna radnica, fizioterapeutica, trener za zapošljavanje, psihologica itd.)

Što se traži od volontera?
• Empatija i tolerancija
• Komunikativnost i aktivno slušanje
• Kreativnost
• Snalažljivost
• Uspješno ovladavanje stresnim situacijama
• Razumijevanje potreba osoba s invaliditetom
• Poželjne su vještine rada sa socijalno ugroženim skupinama (pomagačka zanimanja kao što su socijalni pedagozi, rehabilitatori, radni terapeuti, fizioterapeuti)

Volonter će tijekom svog angažmana dobiti podršku od djelatnika i stručnog osoblja u obavljanju svojih zadataka, ali i iskustvo rada s osobama s invaliditetom, razvijanje pedagoških vještina, potvrdu o volontiranju i potvrdu o kompetencijama stečenu volontiranjem te moguću preporuka, mogućnost sudjelovanja na edukacijama.

Volonterima su osigurani putni troškovi i topli obrok (gablec).

Mjesto volontiranja je Duga Resa – „Praktična kuća znanja”, Bana Josipa Jelačića 28a, Duga Resa. Vrijeme koje se traži da volonter odvoji je 2 sata tjedno/13 sati mjesečno – raspored prema dogovoru, kontinuirano kroz 9 mjeseci.

Za više informacija i prijavu možete se javiti putem e-maila udruga@uosikazu.hr, broja telefona 615-063 ili osobnim dolaskom u Udrugu (Banjavčićeva 20, 47000 Karlovac)