GRAD DUGA RESA|Službene stranice

Turizam

Duga Resa s okolicom područje je neobično privlačne ljepote, smješteno u podnožju brda Vinica (321 m) uz modrozelenu ljepoticu Hrvatske – rijeku Mrežnicu.
Brdo Vinica sa Šetalištem Tušmer omogućava posjetitelju ugodno hodanje i li vožnju biciklom uz rijeku Mrežnicu i gorskim uzvisinama Vinice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mrežnica

Rijeka Mrežnica svojom bojom, čistom vodom, sedrenim barijerama, kaskadama, brzacima i slapovima privlači kupače, ribiče i sve ostale ljubitelje riječnog športa.
Dugoreška vinorodna okolica sve se više širi obogaćujući ponudu kvalitetnih vina na budućoj vinskoj cesti. U ovom mirnom i lijepom gradiću očuvane prirode možete ugodno boraviti uz raznovrsnu ponudu športsko-rekreativnih sadržaja i bogat izbor domaćih specijaliteta priznatih ugostitelja.

Duga Resa sa svojom okolicom kao da je stvorena za aktivni odmor. Možete uživati u prekrasnim šetnjama Šetalištem Tušmer na brdu Vinica, uživati u vožnji biciklom uz najljepšu rijeku u Hrvatskoj – Mrežnicu, loviti velikim lovnim područjem kojim gospodare tri lovačka društva, opuštati se u miru i tišini u ribolovu, ali ako imate malo avanturističkog duha možete se okušati u raftingu ili kanuingu. Naravno, nisu zaboravljeni ni tradicionalni sportovi, kao što je mali nogomet, odbojka u pijesku, tenis.

Posebno vam preporučamo vožnju biciklom na lijepo uređenim biciklističkim stazama uz samu rijeku Mrežnicu. Tiskanu Biciklističku kartu možete dobiti u svim našim ugostiteljskim objektima smještenim uz rijeku Mrežnicu kao i ostale informacije vezane za rekreaciju i aktivni odmor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prepustite se uživanju i osvježenju na slapovima Mrežnice tijekom ljetnih mjeseci. Provedite dan u prirodi plovidbom rijekom u replikama indijanskih kanua. Trasa je turistička, dužine oko 8 kilometara i prelazi se (ovisno o pauzama za kupanje i odmor) za 3 do 5 sati. Putem se nailazina desetak sedrenih barijera po kojima je Mrežnica jedinstvena. Zbog sigurnosti trase moguće je i spuštanje s djecom – naravno u pratnji roditelja.

Iznajmljivače možete pronaći na turističkim stranicama Duge Rese – www.tz-dugaresa.hr