GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

TRADICIONALNA GLJIVARSKA VEČER

Tradicionalna Gljivarska večer, u organizaciji nove Turističke zajednice područja Četiri rijeke, održat će se u Amfiteatru 11. listopada s početkom u 17 sati. U zabavnom programu nastupa Ženski pjevački zbor “Vile”, KUD-ovi, a Udruga Agora pripremila je zabavni program za mlade.

Zainteresirani će imati priliku doznati male tajne velikih majstora, odnosno savjete profesionalnih kuhara u pripremanju gljiva. Održat će se i predavanje Hrvatskog Gljivarskog Saveza o jestivim gljivama, a za svi okupljeni moći će degustirati veliki omlet s 1000 jaja i vrganjima.

Pripremljen je bogat izbor tradicijskih jela od gljiva te brojih drugih sadržaja. Gljivarijada ima tradiciju dugu 34 godine, a tradicija branja i spremanja gljiva odavno je prisutna u našim krajevima te su tako stvoreni temelji za ovu gastro manifestaciju.

Gljivarski tjedan diljem županije održava se od 29. rujna do 6. listopada 2019. godine i obiluje zanimljivim sadržajima za sve ljubitelje gljiva.

U potragu za gljivama našeg kraja možete se zaputiti u nedjelju 6. listopada 2019. kada Gljivarsko društvo Karlovac organizira IZLET ZA GRAĐANSTVO poučnom stazom Kozjača. Polazak je ispred zgrade Suda u Karlovcu u 9.00 sati.