GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

SOCINNOVETHICS: Sinergija etičnog financiranja s društvenim i tehničkim inovacijama

dugaresa2Gradsko vijeće Grada Duge Rese na 20. sjednici, održanoj 10.03.2016. godine, donijelo je Odluku o pristupanju Grada Duge Rese u Zadrugu za etično financiranje.

Zadruga za etično financiranje je transparentna, demokratska i solidarna organizacija osnovana s ciljem osnivanja i upravljanja kreditnom institucijom koja svojim članovima osigurava najpovoljnije uvjete financiranja, kontinuiranu savjetodavnu podršku u poslovanju i aktivno smanjivanje rizika povezivanjem u ekonomske cjeline te koja osigurava uvjete za kvalitetan život ljudi kroz procese realne ekonomije.
Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost Gradonačelnika Grada Duge Rese Tomislav Boljar sa suradnicima je 6. lipnja 2016 u Splitu sudjelovao na konferenciji SOCINNOVETHICS: Sinergija etičnog financiranja s društvenim i tehničkim inovacijama, u organizaciji Zadruge za etično financiranje (ZEF) i Federacije europskih etičnih i alternativnih banaka (FEBEA).

dugaresa1Konferencija se održala povodom 15. godišnjice postojanja FEBEA-e, koja je za domaćina svog programa odabrala upravo svoju najmlađu članicu, Zadrugu za etično financiranje iz Hrvatske.

Glavne teme konferencije bile su inovativna upotreba informacijskih tehnologija u bankarstvu, tehnološke inovacije kao pokretači društvenih promjena i društvene inovacije kao tvorac potražnje za odgovarajućim tehničkim rješenjima te društvena inovacija kroz etično bankarstvo kao pokretač promjena u društvu sa primjerima iz Hrvatske i inozemstva.

Konferenciji su prisustvovali mnogi eminentni stručnjaci iz područja društvene ekonomije i održivog razvoja te zainteresirani građani, poduzetnici i predstavnici civilnoga društva.