GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

REZULTATI NATJEČAJ ZA DODJELU FINANCIJSKIH POTPORA ZA PROGRAME/PROJEKTE UDRUGA OD INTERESA ZA GRAD DUGU RESU U 2018. GODINI

Temeljem natječaja za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga sa sjedištem na području Grada Duge Rese, gradonačelnik Grada Duge Rese donio je dana 07. ožujka 2018. godine Odluku o dodjeli financijskih potpora za programe/projekte udruga od interesa za Grad u 2018. godini. Tekst Odluke možete preuzeti ovdje.

Kroz navedeni natječaj  dodijeliti  će se potpore za programe/projekte ukupno 20 udruga sa područja Grada Duge Rese u ukupnom iznosu od 175.000,00 kn.

Od tog iznosa, sa 60.000,00 kn će se sufinancirati programi/projekti udruga iz područja kulture (poticanje i razvijanje kulturno umjetničkog amaterizma, akcije i manifestacije koje pridonose razvitku kulturnog života kao što su održavanje izložbi i poticanje likovnog stvaralaštva, program međunarodne, međužupanijske i međugradske kulturne suradnje, program kazališne i glazbene djelatnosti i slično.) dok će se iznosom od 115.000,00 kn sufinancirati projekti iz područja tehničke kulture i informatike, zaštite i promicanje ljudskih prava i zaštita potrošača, zaštita zdravlja, socijalne usluge i humanitarna djelatnost, zaštite i promicanje prava OSI i djece s teškoćama u razvoju, starijih i nemoćnih, zaštita, briga i neformalno obrazovanje djece i mladih, zaštita civilnih invalida rata, zaštita i promicanje prava manjinskih društvenih skupina, zaštita okoliša i prirode, te održiv razvoj, poticanje i razvoj socijalnog poduzetništva, promicanje vrijednosti Domovinskog rata i antifašizma te razvoj demokratske političke kulture.

Zahvaljujemo svim udrugama koje su se javile na natječaj te im želimo puno uspjeha u provedbi aktivnosti svojih programa/projekata.