GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

Projekt ‘Praktična kuća znanja’ – jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu

unnamed (2)Dana 24. rujna 2015, u prostorijama na adresi Bana Josipa Jelačića 28 A u Dugoj Resi, održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt „Praktična kuća znanja“ Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

Partneri na projektu su: Karlovačka županija, Grad Duga Resa i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac. Suradnici i korisnici su: Društvo multiple skleroze Karlovačke županije, Udruga invalida rada Duge Rese te Udruga Sunce Duga Resa.

Projekt se provodi u okviru Prioritetne osi 2 – Jačanje socijalnog uključivanja i integracije osoba u nepovoljnom položaju Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala “ 2007.-2013.

Ministarstvo socijalne politike i mladih RH u provedbi posredničko je tijelo prve razine (PT1), a Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije provoditelj je poziva na dostavu projektnih prijedloga druge razine (PT2).

Projekt sufinancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost prihvatljivih troškova projekta iznosi 979.600,75 kuna, od čega je 100% prihvatljivih troškova pokriveno sredstvima Europskog socijalnog fona. Projekt se provodi 14 mjeseci, a započeo je potpisivanjem Ugovora 14. srpnja 2015. godine sa Ugovornim tijelom.

Cilj projekta: Povećati socijalne vještine i kompetencije za poboljšanje zapošljivosti osoba s invaliditetom kroz pokretanje „Praktične kuće znanja“ u Dugoj Resi. Projekt „Praktična kuća znanja“ – jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu zamišljen je kao mjesto na kojem će osobe s invaliditetom imati mogućnost stjecanja novih znanja, vještina i kompetencija, ali i praktične primjene naučenog uz stručnu podršku radnog terapeuta, socijalnog radnika i ostalih stručnih izvoditelja. Osim osnaživanja osobe s invaliditetom na jednom mjestu će imati uz teoriju i praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina.