GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

PROJEKT PODURES

DSC_0076 (Kopiraj)Dana, 20. srpnja  u Zagrebu u prostorijama Hrvatske obrtničke komore zamjenik gradonačelnika Tomislav Boljar potpisao je Ugovor u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava HR.1.1.11 „ Obrazovanje za poduzetništvo  i obrt “ u sklopu Europskog socijalnog fonda  Operativnog programa razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

Grad Duga Resa  kao nositelj projekta „PODURES“ Promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duge Rese i okolice, projekt provodi s partnerima,  Institut  za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba i Uduženje obrtnika Duge Rese. Ukupna vrijednosti projekta iznosi  248.599,60 kn, od toga bespovratna sredstva za financiranje iznose 218.566,60 kn.

Cilj projekta je potaknuti razvoj poduzetničke kulture u Gradu Dugoj Resi i okolnim općinama podizanjem razine informiranosti stanovništva o razvojnim potrebama poduzetništva i razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju kako bi se potaknuo rast i razvoj poduzetništva te povećanje stope samozapošljavanja. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci.

DSC_0069 (Kopiraj) DSC_0071 (Kopiraj)

Na svečanosti su sudjelovali  uz brojne medije, ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr.sc. Mirando Mrsić dr. med., ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras  koji je uručio ugovore korisnicima bespovratnih sredstava te ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah. Ukupno je odobreno financiranje 83 projekata.

dr