GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

PRODUŽUJE SE ROK ZA PRIJAVU NA BESPLATNO SUDJELOVANJE U PODUZETNIČKOM INKUBATORU

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU U PROGRAM INKUBACIJE ZA DRUŠTVENE PODUZETNIKE – DUGA RESA

Rok za prijavu produžuje se do 15. lipnja 2020. 

Grad Duga Resa partner je na provedbi projekta DelFin CE 1374 – „Razvoj financijskih ekosustava za promociju društvenog poduzetništva u ruralnim regijama“ u okviru programa Interreg Središnja Europa 2014.-2020., sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Svrha projekta je predstaviti i promovirati model društvenog poduzetništva u ruralnim područjima s ciljem unaprjeđenja ekonomske situacije te uvođenja društvenih inovacija. Više o projektu možete saznati na poveznici DelFin.

U sklopu projekta pokreće se devetomjesečni pilot program potpore za društvene poduzetnike i njihove poslovne ideje i projekte s pozitivnim društvenim i/ili okolišniim utjecajem te pozivamo sve zainteresirane društvene poduzetnike s područja Karlovačke županije da se uključe u program podrške i ojačaju svoje kapacitete.

Javni poziv u PDF formatu možete preuzeti ovdje.

ZAŠTO SE PRIJAVITI?

Projekt DelFin putem programa podrške nudi stručnu tehničku i mentorsku podršku i tematske edukacije prilagođene specifičnostima društvenog poduzetništva. Tokom programa polaznici će imati priliku razviti vlastiti poduzetnički poduhvat u društveno poduzeće ili povećati održivost postojećeg društvenog poduzeća – razviti poslovni plan, pohađati radionice za povećanje poduzetničkih kompetencija, upoznati se s izvorima financiranja za društvena poduzeća, razmjenjivati iskustva s drugim poduzetnicima, savjetovati se s ekspertima te predstaviti poslovni model pred potencijalnim investitorima. Naučit će i kako uspješno pokrenuti vlastitu crowdfunding kampanju. Polaznici će dobiti  teoretske i praktične osnove pojedinih tema kroz polu-dnevne i jednodnevne radionice sa iskusnim stručnjacima i mentorima iz oblasti poslovnog i financijskog modeliranja i mjerenja društvenog učinka.Program podrške je prilagođen specifičnostima društvenog poduzetništva, poslovanju u ruralnim područjima i ključnim upravljačkim kompetencijama koje su potrebne tokom i nakon COVID-19 pandemijske krize.

KOME JE NAMIJENJEN?

Postojećim poduzećima koja žele u svoje poslovanje uključiti mjere društvene odgovornosti i poslovati na načelima društvenog poduzetništva (trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge).Postojećim društvenim poduzećima iz Karlovačke županije koji žele dodatnu podršku za razvoj poslovanja.

Poduzetničkim inicijativama koje još uvijek nemaju pravni oblik, a imaju namjeru kroz program inkubatora postati društveno poduzeće.

KADA?

Pilot projekt se provodi od lipnja 2020. do veljače 2021. unutar kojeg će se provesti i šestomjesečni program stručne podrške za pokretanje ili unaprjeđenje poslovanja, a koje ima ili će imati pozitivan društveni i/ili okolišni utjecaj na lokalnu zajednicu.

GDJE?

Iz udobnosti vlastitog doma ili ureda i/ili u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Dugoj Resi.

KAKO?

Program će se provoditi putem mrežnih/online seminara, radionica, po modelu pitanja i odgovora (Q&A) i grupnih / individualnih mentorskih sesija, a također i izvanmrežnim događajima u Poduzetničkom inkubatoru u Dugoj Resi kada je to moguće. Svakom polazniku osigurat će se tehnička podrška za korištenje određene platforme. Polaznici u inkubatoru dobit će materijale za čitanje i vježbe koje bi trebalo izvoditi prije i / ili nakon seminara i radionica.

Program se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela i online poslovnih susreta u trajanju od 96 sati, a uključuje teoretska predavanja i praktične vježbe, individualno/grupno savjetovanje, praktične primjere dobre i loše prakse društvenog poduzetništva, razmjene iskustva s dionicima iz ekosustava društvenog poduzetništva, javnu prezentaciju kojom predstavljate svoju robu ili uslugu pred potencijalnim investitorima i sudjelovanje na Demo-Day.

CIJENA PROGRAMA

Program je besplatan za sve polaznike.

KAKO SE PRIJAVITI I UĆI U PROGRAM?

Dostavljanjem prijavnog obrasca i dokumentacije na osnovu koje će se procijeniti zadovoljavate li uvjete pristupanja u program:

1) ispunjeni obrazac 1 – Poslovna ideja (obavezno za sve prijavitelje);

2) temeljni / osnivački akt poduzeća ukoliko ste ga već registrirali (statut, izjava o osnivanju ili društveni ugovor);

3) odluka o raspodjeli dobiti, izjava o djelovanju na načelima društvenog poduzetništva (obavezno za društvene poduzetnike).

Svu dokumentaciju dostavljate na adresu ana.dropulic@dugaresa.com.hr

LINK ZA PRIJAVU

LINK ZA OBRAZAC 1. POSLOVNA IDEJA

LINK ZA OBRAZAC IZJAVE O DJELOVANJU NA NAČELIMA DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA

Rok za prijavu je 5. lipnja 2020. 

Po ispunjavanju prijavnice javit ćemo se povratno s dodatnim informacijama  u najkraćem mogućem roku.