GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

PRIOPĆENJE STOŽERA CZ GRADA DUGE RESE /12.03.2020 u 22:00/

Po nalogu Stožera CZ Karlovačke županije, održana je izvanredna sjednica Stožera CZ Grada Duge Rese sa pripadajućim općinama u kabinetu gradonačelnika u 22.00 h.

Sukladno novoj uputi Stožera CZ Republike Hrvatske po kojoj osobe koje dolaze iz zemalja i područja u kojima postoji osobito visok rizik od bolesti uzrokovane novim coronavirusom (SARS-CoV-2), a među njima je i područje Bele Krajine iz susjedne Slovenije, podvrgavaju se zdravstvenom nadzoru u svrhu pravovremenog otkazivanja eventualnog nastanka bolesti i sprečavanju daljnjeg širenja.

To znači sljedeće:

Zdrave osobe koje ulaze u Republiku Hrvatsku iz navedenih područja biti će podvrgnute obavezi kućne karantene/samoizolacije u trajanju od 14 dana po napuštanju zahvaćenog područja.

Hrvatski građani koji dolaze iz tih zemalja obvezni su na 14-dnevni zdravstveni nadzor u kućnoj karanteni/samoizolaciji tj. ne mogu napustiti Hrvatsku do isteka 14-dnevnog zdravstvenog nadzora.

Sve upute vezane uz postupanja u samoizolaciji mogu se pronaći na linku:  http://www.zjzka.hr/

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Duge Rese s izvanredne sjednice održane 12.03.2020. u 22:00 h možete preuzeti ovdje