GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

POSTAVLJENA “ŠETNJA SUNČEVIM SUSTAVOM” – NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA U DUGOJ RESI

dsc_0002-kopiraj

Turistička ponuda Grada Duge Rese obogaćena je “Šetnjom sunčevim sustavom”, osmišljenom na način da nam dočara veličinu Sunčeva sustava. Prošećite već danas Dugom Resom kroz skalirani prikaz Sustava u mjerilu 1:10 000 000 000. Svaki korak od metra predstavlja 1 000 000 km u stvarnom sustavu . Šetnica počinje na ulazu u Park dr. Franje Tuđmana, “od samog centra Sunca”, a uz pomoć karte i uputa mogu se pronaći ostale planete. Također, ovi eksponati sunčevog sustava povezani su sa kulturno prirodnim atrakcijama Duge Rese.

Službeno otvorenje ove jedinstvene šetnice u Hrvatskoj održat će se 5. prosinca 2016. u 11 sati., “kod Sunca”, na ulazu u Park dr. Franje Tuđmana – ulaz kod Dječjeg vrtića.

Edukativna šetnica djelo je autora projekta “Park znanosti” Luke Veverca. Projekt je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Sadržaj parka činili bi eksponati koji pokazuju zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije.

Projektom se kroz zabavu i prirodne ljepote Duge Rese želi turistima i domicijelnom stanovništvu približiti znanost. Nadalje, ovom šetnjom se upoznaje ili iznova otkriva Duga Resa te njeguje njena povijest, a ističu kulturno povijesne znamenitosti.

Šetnica je samo početak projekta kojim će se Duga Resa kontinuirano nadopunjavati brojnim eksponatima i sadržajima iz sfere znanosti (poput zvučnih zrcala, ljudskog sunčanog sata) te u konačnici postati još atraktivnije turističko odredište.

Nositelj projekta šetnice je Turistička zajednica Grada Duga Rese uz sufinanciranje Grada Duge Rese i Hrvatske turističke zajednice.