GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

Posjet Bruxellesu

DSCN9069_800x600Predstavnici Grada Duge Rese, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Tomislavom Boljarom, boravili su 16. i 17. ožujka u Bruxellesu kao dio izaslanstva Karlovačke županije. U izaslanstvu su bili i predstavnici županije, na čelu sa županom Ivanom Vučićem, te predstavnici  gradova – Ogulina, na čelu s gradonačelnikom Jurom Turkovićem, Ozlja, s gradonačelnicom Gordanom Lipšinić , kao i predsjednikom HGK Županijske komore Karlovac Zlatkom Kuzmanom. Svrha puta bila je upoznavanje s institucijama koje imaju sjedište u Bruxellesu i prezentacija Županije i gradova u Uredu Karlovačke županije u Bruxellesu.

DSCN9173_800x600Prvog dana posjeta, 16. ožujka, organiziran je posjet Odboru regija Europske Unije, posjet predstavništvu Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu, gdje je delegaciju Županije primila Dragica Martinović, voditeljica Ureda. Istog dana, u popodnevnim satima, organizirana je prezentacija Karlovačke županije i gradova Ogulina, Ozlja i Duga Rese u Uredu Karlovačke županije, uz prigodnu degustaciju regionalnih proizvoda. Na predstavljanju Županije i gradova prisustvovalo je oko 50-tak uzvanika koji su se kroz prezentaciju upoznali sa povijesti Duga Rese, sadašnjim aktivnostima te budućim planovima. Među ostalim projektima bili su predstavljeni i dva projekta vrijedna 29.000.000,00 EUR-a za koje su se tražili potencijalni partneri.

DSCN9153_800x600Drugog dana posjeta, 17. ožujka, planiran je posjet Europskom Parlamentu, gdje je zastupnik u Europskom Parlamentu Davor Stier, dočekao naše izaslanstvo i predstavio rad u ovoj instituciji.