GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

POLAGANJEM VIJENACA I ODAVANJEM POČASTI OBILJEŽEN ZAVRŠETAK SANACIJE SPOMENIKA

Polaganjem vijenaca i odavanjem počasti obilježen je završetak radova na sanaciji spomenika antifašističke borbe u parku dr. Franje Tuđmana. Predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Duge Rese Ratomir Bošnjak uvodno je pozdravio sve nazočne, naročito predstavnike Udruga antifašističkih boraca iz zemlje i inozemstva te predstavnike Grada Duge Rese koje je pohvalio na brzoj sanaciji ovog kulturnog dobra koje se nalazi u zoni zaštite Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Tomislav Boljar napomenuo je da je ovo prva faza uređenja parka uz amfiteatar, a radovi se nastavljaju preko Trga sv Jurja na MO Trešnjevku sa ciljem uređenja nove vizure Grada te da ćemo uskoro svjedočiti uređenju cijele Duge Rese.

Svečanosti je prisustvovao bivši gradonačelnik Grada Duge Rese Branko Primužak, koji je u svome govoru pokrenuo inicijativu za postavljanje biste prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana, u ovaj park koji nosi njegovo ime.