GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

ODRŽANO JAVNO SAVJETOVANJE O PRORAČUNU GRADA DUGE RESE ZA 2018. GODINU

Dana 09. studenoga 2017. godine s početkom u 18 sati u Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa održano je javna savjetovanje vezano uz proračun Grada Duga Rese za 2018. godinu kojega je sa nekoliko uvodnih rečenica otvorio gradonačelnik Grada Duge Rese g. Tomislav Boljar. Moderator javnog savjetovanja je bio g. Milan Medić, voditelj ureda LAG Vallis Colapisa, a uvid u izradu proračuna Grada Duge Rese za 2018. godinu iznijela je gđa. Mira Fudurić – Kurelić, pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije, javne prihode i gradsku riznicu. Ukratko je upoznala prisutne građane s osnovnim informacijama vezanim uz proračun te ukazala na očekivane proračunske prihode u slijedećoj godini. Veći dio izlaganja posvetila je prikazu pojedinih programa koji se financiraju iz proračuna Grada. Nakon održane prezentacije prisutni građani bili su pozvani da svojim pitanjima i prijedlozima participiraju u kreiranju Proračuna Grada za 2018. godinu.

Građani su aktivno sudjelovali na javnom savjetovanju interesirajući se o mogućnostima povećanja prometne sigurnosti na području grada, jačem uključivanju Grada u financiranje osnovnog školstva, investicijskim projektima kao što je izgradnja školske sportske dvorana kod Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ te drugim proračunskim programima i projektima. Također je naglašena važnost povećanja prihodovne strane proračuna kroz sufinanciranje programa iz sredstava fondova EU.  Na sva svoja pitanja i prijedloge građani su dobili detaljne odgovore neposredno od gradonačelnika Tomislava Boljara te pročelnika Gradskih upravnih odjela među kojima je bila i gđa. Kristina Luketić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, društvene djelatnosti, stambene, pravne i opće poslove.

Prisutni su upoznati na koji način mogu svoje prijedloge i razmišljanja o proračunu uputiti Gradskoj upravi te time osigurati usklađenost proračunskih programa i projekata sa potrebama građana.

Prezentaciju sa održanog javnog savjetovanja možete preuzeti ovdje te sve građane pozivamo da se aktivno uključe u postupak donošenja proračuna Grada Duge Rese za 2018. godinu.