GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

Održana završna konferencija projekta “Praktična kuća znanja” – jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu (HR.2.3.04-0134)

Projekt „Praktična kuća znanja“ – jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu, koji je ostvaren u sklopu poziva na dostavu  projektnih prijedloga ”Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3., se nakon 14 mjeseci provedbe privodi kraju. Bespovratna sredstva za provedbu projekta potječu iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH s ugovorenim ukupnim prihvatljivim sredstvima u iznosu od 979.600,75 kuna.

Projekt je započeo potpisivanjem Ugovora 14. srpnja 2015. godine. Jedan od najvažnijih rezultata projekta je formiranje novih socijalnih usluga na području Grada Duge Rese i okolice. U projektu su sudjelovali brojni stručnjaci, od socijalne radnice, psihologinje, fizioterapeutkinje, preko vanjskih stručnih suradnika, a zahvaljujući tome nivo samostalnosti i kompetencija korisnika je veći. Projektom je obuhvaćeno i više od predviđenog broja korisnika, točnije njih 45.

U sklopu projekta 12 je korisnika prošlo praksu u javnom i privatnom sektoru. Oni su na taj način imali priliku pokušati raditi, ali i vidjeti kako funkcionira pojedina radna organizacija. Neki su praksu odradili i u gradskoj upravi Grada Duga Resa te županiji, koja je inače svijetli primjer što se tiče zapošljavanja osoba s invaliditetom. (https://dugaresa.com.hr/uspjesno-odradena-praksa-gradskoj-upravi-duge-rese-sklopu-projekta-prakticna-kuca-znanja-jacanje-socijalnog-ukljucivanja-osoba-invaliditetom-zajednicu/). U planu je nastaviti provođenje projekta, novi bi natječaji trebali biti raspisani uskoro.

Prezentaciju sa rezultatima projekta možete pogledati ovdje