GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

ODRŽANA PREZENTACIJA O MJERI 4.1. PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE ZA RAZDOBLJE 2014. – 2020. TE DRUGE MJERE ZA POLJOPRIVREDNIKE I PODUZETNIKE U SKLOPU EU FONDOVA.

Održana je prezentacija o Mjeri 4.1. – „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. te druge mjere za poljoprivrednike i poduzetnike u sklopu EU fondova.“ 

Prezentaciju namijenjenu za poljoprivrednike i poduzetnike održali su Viktorija Kunštek, direktorica Centra za inovacije u savjetovanju i Boris Stanić, specijalist financija i računovodstva. Zainteresirani posjetitelji aktivno su sudjelovali i imali mogućnost postavljati konkretna pitanja koja ih zanimaju vezano za njihove vlastite projekte i planove.

„Centar za inovacije u savjetovanju nastao je iz potrebe za jednim zaokretom u konzultingu u Hrvatskoj, koji je dobio negativne konotacije. Mi ne dajemo prazne garancije te želimo napraviti pozitivnu promjenu u razvojno-savjetodavnim uslugama. Danas smo posjetiteljima prezentirali sve o Mjeri 4.1. Rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu je od 2. lipnja do 3. srpnja ove godine te ovim putem pozivamo sve pravne i fizičke osobe koje su se prepoznale kao potencijalni korisnici da nam se jave, dođu i popričaju s nama.“, poručila je Viktorija Kunštek, direktorica Centra za inovacije u savjetovanju.

Obrazložen je predmet natječaja, tko su prihvatljivi korisnici, koji su opći uvjeti prihvatljivosti projekta, objašnjena je lista dozvoljenih radova vezano uz građenje, prihvatljivi i neprihvatljivi troškovi te razdoblje provedbe projekta, a posjetiteljima su dani i korisni savjeti vezani za javnu nabavu.

Prezentaciju je organizirao Grad Duga Resa u suradnji sa Centrom za inovacije u savjetovanju, a u sklopu projekta „PODUres“ – „Promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja Duge Rese i okolice“ čiji su partneri Udruženje obrtnika Grada Duge Rese te IRMO – Institut za razvoj i međunarodne odnose.

„Ovakvim aktivnostima, predavanjima, raspravama i zanimljivim temama za poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike osigurat ćemo održivost poduzetništva narednih godina. I danas se pokazalo da je ovo interesantno i potrebno te da su poljoprivrednici i poduzetnici vrlo zainteresirani za ovakva predavanja gdje mogu dobiti konkretne podatke od stručnih ljudi koji se EU fondovima bave svakodnevno. Zahvaljujem se svima koji su danas došli.“, zaključio je Žarko Sigmund, savjetnik za gospodarstvo u Gradu Duga Resa i voditelj projekta PODUres.