GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA U GRADU DUGOJ RESI

Grad Duga Resa obilježava dječji tjedan pod motom „Ljubav djeci prije svega“ (od 7. do 13. listopada) prigodnim programima Dječjeg vrtića Duga Resa, Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa i Udruge za mlade Agora.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 7. listopada 2019. na Međunarodni dan djeteta, a završava u nedjelju, 13. listopada 2019.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su:

  • usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu
  • organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu
  • pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece
  • poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire

Pozivamo svu djecu da se odazovu dječjim aktivnostima koje su besplatne, a vrlo zabavne i interesantne te smo sigurni da će svako dijete pronaći nešto za sebe. Više o aktivnostima saznajte u programima u privitku.