GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

OBAVIJEST I UPUTE O ISHOĐENJU PROPUSNICA

Obavještavamo građane da za sve upite vezane uz propisane mjere od danas mogu zvati na broj 091/4793108.

Broj se odnosi isključivo za osobe s prebivalištem na području Grada Duge Rese.

Stanovnici susjednih općina Bosiljevo, Barilović, Netretić i Generalski Stol obraćaju se svojim općinskim Stožerima.

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH od 23. ožujka 2020. godine o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, KLASA: 810-06//20-01/7, URBROJ: 511-01-300-20-14, kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, Grad Duga Resa i Stožer civilne zaštite Grada Duge Rese daju građanima upute u svezi ishođenja propusnica.

Građanima s prebivalištem na području grada Duge Rese, kojima se izdaje propusnica temeljem točke 2.e Odluke (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i ostalih potrepština), Stožer civilne zaštite Grada  Duge Rese  izdaje propusnice na način da se zahtjevi upute na e-mail adresu: grad-dugaresa@dugaresa.com.hr  te će se skenirana i ovjerena propusnica dostaviti mailom na adresu pošiljatelja.

S obzirom na zabranu okupljanja i socijalnog distanciranja, zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se isključivo email-om i samo u slučaju vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština na email: grad-dugaresa@dugaresa.com.hr

Za osobe koje se e-mailom ne služe, Stožer CZ Grada Duge Rese propusnice će izdavati svaki radni dan 9-11 u predvorju zgrade gradske uprave, Trg sv.Jurja 1, Duga Resa.

Zahtjev sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, OIB, adresa prebivališta osobe koja napušta mjesto prebivalište, adresu odlaska, odnosno mjesto u koje putuje i razlog iz kojeg napušta mjesto prebivališta. 

Prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta i stalnog boravka (točka I. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH) moraju se poštovati mjere socijalnog distanciranja, ne zadržavanja na javnim prostorima, uz posjedovanje valjane propusnice.

Napominjemo da je kretanje svih građana koji imaju mjesto prebivališta i stalnog boravka na području Grada Duge Rese, znači u svim naseljima u sastavu Grada Duge Rese, je slobodno na području Grada, dok za izlazak van područja Grada vrijede odredbe donesene Odlukom nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, te trebaju propusnicu koju izdaje poslodavac, liječnik ili gradski stožer civilne zaštite, zavisno od nadležnosti (stanovnici susjednih općina Bosiljevo, Barilović, Netretić i Generalski Stol obraćaju se svojim općinskim Stožerima).

Kontrolu propusnica vrši policija.