GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

OBAVIJEST O STANJU ZGRADE “MARCELA”

U Jelačićevoj ulici 29 u Dugoj Resi nalazi se stambeno poslovna zgrada “Marcela“. Zgrada je dugo vremena bila napuštena stoga je Grad Duga Resa otkupio dio vlasništva s namjerom da se zgrada obnovi i privede svrsi. Grad Duga Resa sada je vlasnik 66% zgrade a Mrežnica d.o.o. je vlasnik 34% zgrade.

Za potrebe privođenja zgrade svrsi Grad Duga Resa je izradio posebnu geodetsku podlogu i izradio Idejni projekt rekonstrukcije zgrade. Za idejni projekt ishođena je suglasnost Ministarstva kulture jer se zgrada nalazi u zoni zaštite u nadležnosti Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Projekt je predan na ishođenja lokacijske dozvole u nadležno tijelo za graditeljstvo 22. 11. 2013. godine.

Projekt rekonstrukcije stambeno poslovne zgrade „Marcela“ kandidiran je kao pilot projekt Nacionalne zaklade gdje se očekuje i dobivanje sredstva za rekonstrukciju.

Rekonstrukcija zgade je zamišljena u dvije dilatacije od kojih je jedna za potrebe udruga građana. Netto površina zgrade je 870 m2. U dvorištu zgrade bi se izgradila 35 parkirana mjesta što je više nego što treba za funkcioniranje same zgrade pa bi koristila i za ostale sadržaje koji se nalaze u tom dijelu grada gdje inače nedostaje parkirališnih mjesta.

Zgrada je trenutno u lošem stanju te će se angažirati statičar koji će procijeniti stanje građevine i može li zgrada izdržati do dobivanja dozvole za rekonstrukciju, jer sadašnji uvjeti Ministarstva kulture su takvi da se prije rekonstrukcije mogu ukloniti svi nestabilni dijelovi i ilegalne dvorišne zgrade.

Dio idejnog projekta rekonstrukcije zgrade odnosno izgled novog pročelja zgrade možete preuzeti ovdje.