GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

MOGUĆNOSTI SUFINANCIRANJA PODUZETNIČKIH PROJEKATA SREDSTVIMA EU

HGK Županijska komora Karlovac u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom, organizira infodan:

Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU u petak, 27. travnja 2018., u 9 sati

Županijska komora Karlovac, Kralja Tomislava 19b

Cilj je upoznati poduzetnike, ponajprije mikro, mala i srednja poduzeća s mogućnostima sufinanciranja projekata sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova bespovratnim sredstvima te financijskim instrumentima – mikrokreditima.

Naglasak će biti na trenutno otvorenom natječaju Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP, čija je svrha poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-ova koji djeluju u identificiranim prihvatljivim djelatnostima:

–       C Prerađivačka industrija (izuzev skupina koje su isključene u točki 2.3.),

–       J Informacije i komunikacije (osim odjeljaka koji su isključeni u točki 2.3.).

Natječajem se potiču početna ulaganja u kapacitete MSP-ova, odnosno u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Prihvatljive su aktivnosti u okviru ovog natječaja ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, čiji je cilj izgradnja/rekonstrukcija i opremanje novih ili održavanje i opremanje postojećih proizvodnih kapaciteta te posljedično podizanje konkurentnosti poduzetnika na domaćem i inozemnom tržištu. Ukupna je lokacija natječaja 200.000.000 HRK, dok će se dodijeljene potpore kretati u rasponu od 500.000 do 15 milijuna kuna, uz intenzitet potpore od 45 posto za mikro i mala te 35 posto za srednja poduzeća.

O mogućnostima sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU govorit će Franjo Vukić, stručni suradnik u Sektoru za međunarodne poslove i EU pri HGK.

Uz HGK, kao partnerska institucija na infodanu sudjeluje i Hrvatska banka za obnovu i razvitak. Draženka Draženović Kostelac, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Liku predstavit će usluge za sufinanciranje vlastitog učešća tvrtki u EU projektima te ostale linije kreditiranja koje su poduzetnicima na raspolaganju.

Sudjelovanje na infodanu je besplatno, a previđeno trajanje je oko dva sata. Ukoliko ste zainteresirani, sudjelovanje potvrdite online prijavnicom, na poveznicu https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-karlovac/infodan-mogucnosti-sufinanciranja-poduzetnickih-projekata-sredstvima-eu-najava, najkasnije do 26. travnja, a za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na adresu elektroničke pošte bskarjak@hgk.hr.