GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

LAG VALLIS COLAPIS – MINI RADIONICA ZA NATJEČAJ „NAŠ DOPRINOS ZAJEDINICI“

LAG Vallis Colapis organizira mini-radionice za prijavu na natječaj „Naš doprinos zajednici“  za ostvarivanje financijske podrške za građanske akcije u okviru raspoloživih sredstava Nacionalne zaklade za prošireni Decentralizirani model financiranja razvoja civilnog društva u 2017. godini.

Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2017.  Visina financijske potpore iznosi do 10.000 kn. Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade i ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) registrirani u RH s akcijom u kojoj se aktivnosti pokreću od strane same organizacije, institucije ili zainteresirane skupine građana koje djeluju pri toj organizaciji / instituciji.

Ovo je natječaj za građanske akcije. Građanska akcija je jednokratna akcija koja potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici. Akcija treba biti potaknuta od strane skupine pojedinaca u lokalnoj zajednici koji na prepoznati problem odgovaraju dobrovoljnim volonterskim radom, znanjem ili materijalnim dobrima.

Dakle, akcije kojima ce se jednom riješiti neki problem, i nakon toga se one neće vise trebati ponavljati (npr. čišćenje divljeg odlagališta otpada). Nikakvi aktivnosti koji se stalno trebaju ponavljati (npr. strani jezik i sl.) ne dolaze u obzir kod ovog natječaja, također se ne plaćaju plaće i honorari i sl. (detaljan opis vidite u Uputama za prijavitelje).

Karlovačka županija: prijavitelji se javljaju na Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva – Istarsku zakladu. Natječajnu dokumentaciju pogledajte – OVDJE

Osoblje LAG-a ce za sve zainteresirane udruge održati dvije savjetodavne mini-radionice na kojima ćemo vam pomoči popuniti prijave:

Radionica za zapadni dio LAG-a ce se održati u (obuhvaća Grad Dugu Resu):

SRIJEDU, 10. svibnja u OŠ Slava Raškaj u Ozlju s početkom u 18h (informatička učionica)

Radionica za istočni dio LAG-a ce se održati u:

ČETVRTAK 11.svibnja u Opčini Kravarsko s početkom u 18h

Svi koji žele doći na mini-radionice trebaju:

  • prije dolaska na radionicu pročitati barem Upute za prijavitelje, a poželjno i sve prijavne obrasce
  • nemojte dolaziti potpuno nepripremljeni
  • razradite ideju koju želite prijaviti i provjerite da li se uklapa u ovaj natječaj
  • ponesite USB stick (OBAVEZNO!), po mogućnosti i svoj laptop (ali laptop nije obavezan)

Skrećemo vam pažnju da se slijedeći prijavitelji NE MOGU JAVITI na ovaj natječaj:

  • udruge koje su registrirane po posebnim zakonima (DVD, sportska drustva i sl.)
  • opčine/gradovi tj. mjesni odbori
  • vjerske zajednice (župe i sl.)