GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

Izložba dječjih radova “Šašava umjetnost” – Apstrakcija, moderna umjetnost

Djeca dječjeg vrtića Duga Resa iz odgojne skupine “Flowers” ( polaznici 10-satnog programa ranog učenja engleskog jezika), objekt Kasar, sa svojim odgojiteljicama Ivanom i Marijom postavili su izložbu dječjih radova nazvanu “Šašava umjetnost”. Izložba je otvorena u prostoru gradske vijećnice. Radovi su nastali u sklopu projekta koji su provodile njihove odgojiteljice kroz pedagošku godinu na temu apstrakcije,moderne umjetnosti sa željom da ju približe djeci predškolske dobi. Djeca su na svoj način prikazala modernističku umjetnost 20. stoljeća kroz reprodukciju djela Picassa, Kandinskog, Modriana, Pollocka te kroz interpretaciju vlastitog doživljaja apstrakcije. Odgojiteljice su nagrađene velikim interesom i predanošću djece u radu, te im svakako ostaje puno mjesta za promišljanje nastalog.

Također, njihov zajednički rad pod nazivom “Together” sudjeluje u natječaju povodom velike obljetnice sto godina neovisnosti Finske.

Djeca odgojne skupine “Flowers” od jeseni su polaznici prvog razreda te su se na tako poseban način oprostili od vrtića, a prvotno su radovi bili izloženi za njihove roditelje u vrtiću.

Zadni rad ( na zelenoj podlozi, “lica pola-pola”) sudjeluje u natječaju povodom sto godina neovisnosti Finske.