GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, Županijska komora Karlovac, 22.-23. travanj

U skladu s ranijom najavom i pozivom za iskazivanje interesa za sudjelovanje, iz Gospodarske komore obavještavaju da će se dvodnevna edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) u Županijskoj komori Karlovac (Kralja Tomislava 19b, Karlovac) održati 22. i 23. travnja 2021. godine.  Registracija polaznika počinje u 8,30 sati, a početak je predviđen u 9,00 sati.

Podsjećamo da prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu (NN 130/17) od 3. prosinca 2019. godine sve tvrtke/obrti i ostale pravne i fizičke osobe koje pružaju turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim uvjerenjem, odnosno certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine obavljanja pojedine aktivnosti.

Uvjerenje koje se dobiva završetkom ove edukacije jedno je od priznatih uvjerenja/certifikata za obavljanje aktivnosti s popisa aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma. Cjeloviti popis usluga aktivnog i pustolovnog turizma, popis odgovarajućih uvjerenja odnosno certifikata i drugih uvjeta možete pronaći na službenim stranicama Sektora za turizam HGK.

Prijave za edukaciju moguće su putem online poveznice: https://www.hgk.hr/forms/karlovac-22-i-23-travnja-2021-edukacija-za-nositelje-i-organizatore-turistickih-sadrzaja-u-prirodi

Kotizacija za članice HGK (d.d., d.o.o., j.d.o.o.)  iznosi 150,00 kuna po polazniku, dok je za obrte i druge nečlanice HGK cijena 300,00 kuna po polazniku. Cijena uključuje cjelodnevni program predavanja u trajanju od dva dana, završnu provjeru znanja i dobivanje uvjerenja o pohađanju.

Nakon što obavite prijavu, na vašu će e-adresu u roku nekoliko dana biti dostavljen predračun na temelju kojeg ćete izvršiti uplatu. Bez potvrde uplate kotizacije prijava neće biti valjana, poručuju iz HGK.

Napomena: S obzirom na epidemiološke mjere broj sudionika je ograničen, pa preporučujemo da ukoliko postoji interes za ovu edukaciju, svoju prijavu izvršite što prije kako bi osigurali svoje sudjelovanje. Prijave se evidentiraju prema redoslijedu zaprimanja.  

Za dodatne informacije slobodno se obratite u Županijsku komoru Karlovac.