GRAD DUGA RESA|Službene stranice

DelFin -Interreg Središnja Europa

 

 

Projekt DelFin – Razvoj financijskih ekosustava za promociju društvenog poduzetništva u ruralnim regijama motiviran je društvenim izazovima s kojima se europske ruralne regije trenutno suočavaju, poput depopulacije (iseljavanje, pad nataliteta) i starenja stanovništva te nezaposlenost.

Svrha projekta je predstaviti i promovirati model društvenog poduzetništva u ruralnim područjima s ciljem unaprjeđenja ekonomske situacije te uvođenja društvenih inovacija.

Projekt nastoji olakšati suradnju između regionalnih i lokalnih dionika društvenog poduzetništva u ruralnim područjima. Ruralne regije Duga Resa (CR), Saalekreis (DE), Hajdu Bihar (HU) i Piedmont (IT) zajedno rade na razvoju sustava financiranja javnih potpornih institucija za društveno poduzetništvo te na daljnjem razvoju instrumenata financijske podrške sadašnjim i budućim društvenim poduzetnicima.

Tijekom projekta, partneri će razviti alate za promociju društvenog poduzetništva u ruralnim sredinama i testirati ih unutar pilot projekata koji uključuju lokalne društvene poduzetnike. Također, predviđeno je održavanje seminara za jačanje kapaciteta s fokusom na lokalnu upravu i samoupravu te financijske institucije s ciljem upoznavanja sa stečenim spoznajama. Naposljetku, u četiri partnerske regije će biti osmišljeni i provedeni akcijski planovi kako bi se osigurala održivost i vidljivost rezultata projekta.

Partneri na projektu DelFin su:

  • Razvojna banka i Inovacijsko-tehnološki centar Sachsen-Anhalt i Merseburg (DE);
  • Vlada okruga Hajdú-Bihar i IFKA – neprofitna organizacija za razvoj industrije (HU);
  • Grad Duga Resa i Brodoto (CR);
  • Zaklada Giacomo Brodolini i Finpiemonte (IT).

Više informacija možete pročitati na web stranici​ DelFin.

https://dugaresa.com.hr/javni-poziv-za-prijavu-program-inkubacije-za-drustvene-poduzetnike-duga-resa/

„Vanjski stručnjak za podučavanje i mentoriranje, JN-79/2020 u sklopu provedbe pilot projekta DelFin CE 1374 programa Interreg Središnja Europa 2014.-2020.“

Pratite nas i na društvenim mrežama: