GRAD DUGA RESA|Službene stranice

NOVOSTI

Besplatni programi osposobljavanja u Učilištu Ambitio u okviru projekta „3D u hrvatskom turizmu“

Učilište Ambitio u okviru projekta „3D u hrvatskom turizmu“, financiranog iz Eurospskog socijalnog fonda, provest će tri programa osposobljavanja namijenjena nezaposlenim osobama mlađima od 25 godina i starijima od 54 godine. Riječ je o programima osposobljavanja za domaćina/cu smještajnih kapaciteta, domaćina/cu broda i domaćina/cu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva.

Zahvaljujući Ministarstvu turizma i sredstvima Europske unije omogućeno je besplatno osposobljavanje osobama koje se žele baviti poslovima i pružanjem usluga u turizmu.

Svim polaznicima pokriveni su svi troškovi: troškovi samoga obrazovanja, prijevoza, smještaja i prehrane za vrijeme cjelokupnoga trajanja programa.

Današnji turisti spremni su platiti veću cijenu za bolju i kvalitetniju uslugu u privatnom smještaju. Kako podići kvalitetu usluge privatnog smještaja i produžiti sezonu naučit ćete upravo na programu osposobljavanja za domaćina/icu smještajnih kapaciteta koji će se provoditi u Baškoj na Krku, od 1. do 14. listopada 2019. godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem sljedeće poveznice: http://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/domacin-ica-smjestajnih-kapaciteta/prijava/ .

Seoska obiteljska gospodarstva mogu raditi cijele godine i povećati svoje prihode zahvaljujući gostima koji su željni raznolike ponude ruralnog turizma. Program osposobljavanja za domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva će se provoditi u Višnjici kraj Slatine, od 10. do 23. listopada 2019. godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem sljedeće poveznice: http://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/domacin-ica-turistickog-seoskog-obiteljskoggospodarstva/prijava/ .

Po završetku programa osposobljavanja polaznici će znati kako zadovoljiti današnje goste željne raznolike ponude, a steći će potrebna znanja i vještine za obavljanje poslova domaćina:

 • voditi brigu o dolasku, boravku i odlasku gostiju
  • komunicirati s gostima u skladu s njihovim potrebama
  • prezentirati ključnu turističku ponudu destinacije
  • isplanirati i provesti nabavu i skladištenje namirnica
  • pripremiti i poslužiti jela, slastice i pića
  • provesti čišćenje, održavanje i pripremu smještaja za goste

Za više informacija o projektu „3D u hrvatskom turizmu“ i programima osposobljavanja kontaktirajte Učilište Ambitio na e-mail: info@uciliste-ambitio.hr , telefonom na broj: 01/4677 803 ili posjetite mrežnu stranicu: http://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/prijava/ .