GRAD DUGA RESA|Službene stranice

Dječje gradsko vijeće

20 GODINA AKCIJE “GRADOVI I OPĆINE PRIJATELJI DJECE”

U Zagrebu je 19.11.2019. održana svečanost povodom 20 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora Akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ i Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Dodijeljene su Pohvale i Povelje gradovima i općinama za ukupno 55 prijavljenih Naj-akcija u 2019. kojima gradovi i općine nastoje poboljšali život djece u zajednici, kao i priznanja za Naj akciju, Naj naj akciju i Naj naj naj akciju.

Gradu Dugoj Resi dodijeljena je Povelja za uspješno provedenu Naj akciju 2019. godine pod nazivom “”Mala” djela velikih za male”, kojom je nagrađena prijavljena akcija dvoje zamjenika gradonačelnika volontera čija se sredstva za naknade koriste za opremanje dječjih igrališta i informatizaciju školstva na području Grada Duge Rese.

Proglašeni su i novi gradovi i općine – prijatelji djece i prikazan je film snimljen povodom 20 godina Akcije “20 godina zajedno do gradova i općina prijatelja djece” redatelja Maria Kovača.

Akciju „Gradovi i općine-prijatelji djece“ pokrenuo je Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske zajedno s Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju, uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Cilj Akcije je motivirati tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe, ustanove za djecu, pravne subjekte, udruge građana, te roditelje i djecu u lokalnim zajednicama da potpunije i brže ostvaruju prava i potrebe djece u svom gradu i općini.

Svečanosti je prisustvovala i Anamarija Salopek, zamjenica male gradonačelnice Dječjeg gradskog vijeća Grada Duge Rese s predstavnicima Gradske službe zaduženima za rad s Dječjim gradskim vijećem.